Kommunikation som stödjer strategin

Använd kommunikation på rätt sätt - från stöd till affärsdrivande

All kommunikation genererar en reaktion, en känsla, en handling. Vem kan då riskera att marknadskommunikationen inte är affärsdrivande? När vi arbetar med marknadskommunikation arbetar vi efter devisen smart tänkt, enkelt förklarat, effektivt genomfört. Det innebär att vi ser till att ha förståelse för hela affären och hur påverkande parter och kunder färdas genom den. Därefter ser vi till att all kommunikation levererar på uppdraget att driva affären framåt. Vi har expertis inom bland annat strategi, marknadsföring och förändringsarbete. Något som är nödvändigt för att driva försäljning och skapa affärseffekt. Förståelse för helheten och detaljkoll på processmåtten skapar bevisen organisationen behöver för att satsa på rätt saker. Få koll på vilka beteenden som indikerar konvertering, redan innan själva konverteringen. Då blir marknadsföringen ett kraftfullt verktyg med djupa insikter om vad som driver affären.

Exempel på saker vi kan hjälpa dig med

  • Marknadsföring i alla kanaler
  • Kanalstrategi
  • Content och inlägg. Skapa innehåll som ger effekt.
  • Skapa en marknads-, content eller kommunikationsplan
  • Uppdatera innehåll på hemsidor, text och form
  • Formgivning, både digitalt och print
  • Inbound marketing
  • Varumärkesarbete
  • Projektledning
  • Analys av beteenden, processmått och strategi

Våra ledord

 
Smart tänkt
 
Enkelt förklarat
 
Effektivt genomfört

Vad vi mer kan hjälpa dig med

Rådgivare för marknads- och kommunikationschefer

Ibland räcker det med att få en genomlysning av sin strategi. Att få ett bollplank kring nästa steg, eller hur strategin ska genomföras. Med hjälp av våra experter får du ett par extra ögon och extra hjärnkraft att rådgöra med.

Är du marknads- eller kommunikationschef och brottas med varumärkesplattformen, eller med att argumentera för din marknadsbudget? Vårt team har alla varit anställda som ledare inom marknad och kommunikation och har god kännedom om interna perspektiv, politik och processer.

Fullservice Marknadsavdelning

Då och då räcker inte tiden till, det är lätt att hamna i en loop av snabba puckar och ofrivilligt hamna i rollen som ordermottagare. Vi har den ultimata lösningen för dig.

Vi kan stötta i alla delar som rör en marknadsavdelning. Vi arbetar med allt från marknadsstrategi och analys, till formgivning, projektledning och content. En projektledare hos oss och ett skräddarsytt team efter behov och du kan skruva upp och ner insatser där det behövs som bäst. Vi är den enkla lösningen, en kontakt för allt du behöver. 

Punktinsatser som skapar konkurrensfördelar

Behöver du hjälp med större punktinsatser inom marknadskommunikation? Letar du efter någon som kan hjälpa dig att få ut den där extra effekten och bidra med insikter och kreativa lösningar? Behöver ni ta fram en ny varumärkesplattform eller en profil som jackar i affärsstrategin?

Vi kan hjälpa dig att driva igenom projekt som till exempel kundresor, grafiska profiler, webbprojekt, varumärkes- eller kommunikationsplattformar. Punktinsatser som kan ge ovärderliga konkurrensfördelar i ert erbjudande. 

"“Good theory can help us categorize, explain, and, most important, predict. People often think that the best way to predict the future is by collecting as much data as possible before making a decision. But this is like driving a car looking only at the rearview mirror—because data is only available about the past.” "

Clayton Christensen, "How will you mesure your life?"

Kanske är du också intresserad av

6 enkla steg till en tydlig marknadsplan

En bra marknadsplan ger dig en helhetsbild över dagsläget och vart du vill komma med din marknadsföring. Den hjälper dig att prioritera rätt och du minimerar risken att missa något viktigt. Den är din karta. En viktig del av affärsplanen. 

Så säkerställer du kompetensen på marknadsavdelningen

Letar du efter DEN mirakelpersonen? Den som kan skriva lite copy, göra annonser, sköta instagram och skriva lite informationsbrev. Då letar du förgäves. Eller så hittar du en person som kan lite om mycket – och missar effekten i det du tar fram. Vi gör det enklare för dig att säkerställa rätt kompetens. 

Så går du från snygga annonser till affärseffekt

Det är enkelt för alla i organisationen att tycka till om marknadsföring. Det kan tyckas subjektivt. Det är färg, form, bildval etc. Men form är faktiskt en vetenskap. Och snygga annonser i all ära, men om de inte leder till ett önskat beteende är det bara bortkastade pengar.